Herkenbaarheid

 

Herkenbaarheid en persoonlijke veiligheid tijdens het mountainbiken.

Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering kwam de vraag naar voren, hoe we tijdens de trainingen weten wie er MCO-lid is en wie niet.
Enkele van de besproken opties waren om bijvoorbeeld met sticker op de fiets of op de helm te gaan werken en deze dan te scannen of toch gebruik te gaan maken van losse ledenlijsten en dan mensen af te vinken. We komen er als bestuur echter niet goed uit wat nu het handigste of beste is.
Daarom heeft het bestuur nu het besluit genomen om op de huidige voet door te gaan. 
Dit omdat de toegevoegde waarde niet opweegt tot de tijd en inspanning om te weten of er mensen meerijden dit geen lid zijn.
We hopen dan ook dat iedereen na een proefperiode lid wordt en niet gewoon mee blijft rijden.
 Verder zou het fijn zijn dat iedereen zoveel mogelijk in de clubkleding op de trainingen verschijnt, dit ter herkenbaarheid als zijnde een clublid, maar ook als signaal naar onze sponsoren.
Wat we heel belangrijk vinden is dat iedere deelnemer kan aantonen wie hij of zij is en welke contacten in geval van problemen moeten worden gewaarschuwd.
Hiervoor hoeft niemand zijn ID mee te nemen (hoewel dit wel wettelijk verplicht is) maar bijvoorbeeld een kaartje waarop een adres en telefoonnummer staat dat in noodgeval geraadpleegd kan worden, voldoet ook. 
Dit kaartje kan bewaard worden bijvoorbeeld bij het gereedschapssetje.
 Of zet een telefoonnummer ergens op je helm of fiets. Ook kan je in de telefoon ICE (In Case of Emergency) nummers aanmaken, welke zonder in te loggen zichtbaar zijn voor de hulpverleners.

Dit laatste is ook erg belangrijk voor mountainbikers die er graag alleen op uittrekken, ook als het “maar” Herperduin is. Want mocht het tot een ongeval komen en men raakt buiten bewustzijn dan kan iemand die deze biker vindt toch hulp inroepen èn contacten waarschuwen.
Er zijn verder nog mogelijkheden waarbij met behulp van Google de locatie gedeeld kan worden met contactpersonen waardoor deze kan zien is waar de ander aan het fietsen is. Bij diverse Apps -waaronder Strava en Garmin- is dit ook mogelijk (al dan niet met extra kosten). Ook Google ‘Deel mijn locatie’ of Apple’s ‘Find my friends’ kan hierbij enorm helpen. Dus laat mensen niet in ongewis, er zijn voldoende mogelijkheden om dit kenbaar te maken.

Namens het bestuur van MCO

error

Leuk stukje? Deel het op social :)