MCO Jeugdkamp 2019

 

Fietskamp 2019

Hierbij het verslag van Kaylie van Gaalen en Senne van Hinthem.

Vrijdag avond na het eten gingen we op fietskamp. Ditย was het eerste fietskamp voor mij omdat ik er nog maar vanaf december bij de mountainbike club zit.ย We moesten verzamelen bij de Geffense bosjes. Daar aangekomen had ik mijn spullen in de bus gezet. Bij iedereen werd er een kaartje op de fiets vastgemaakt met noodnummers erop. Toen we compleet waren gingen we een groepsfoto maken zonder de fietsen erbij. Daarna volgde er uitleg over hoe te fietsen. We moesten 2 handen aan het stuur houden, geen wheelies maken, 2 aan 2 fietsen, niet plotseling remmen of tegen de voorganger aan fietsen voor de lol. De meeste waren zo enthousiast dat iedereen daarna naar de fietsen rende om vervolgens te vragen welke kant we eigenlijk op moesten fietsen.

We waren eindelijk onderweg en we kletsten met zijn allen door en door. Er werden weer wheelies gemaakt en er werd niet meer met 2 handen aan het stuur gefietst. Iedereen ging vragen of dat we bijna bij de pauzeplaats waren. Toen waren we er eindelijk en gingen we daar rondjes fietsen. Er werd heel veel dextro uitgedeeld en sommige werden er heel druk van. We kregen wat te eten en drinken. We fietsten weer verder over de weg en kwamen eindelijk bij het kamp.

Toen we daar waren kregen we te horen waar we gingen slapen en al die dingen. Toen konden we buiten voor overlast zorgen er kwam een groot kampvuur en iedereen ging daaromheen zitten. Toen we het koud kregen gingen we naar binnen. Daar hadden we met snoep gegooid en gegeten dat was heel erg leuk en gezellig. En we verzorgden zoveel herrie dat een van de begeleiders bij ons op de kamer kwam liggen toen was iedereen muisstil en ging slapen.

De volgende ochtend konden we uitslapen maar we moesten wel weer vroeg uit de veren want we gingen fietsen. Toen gingen we fietsen en werden we in drie groepen opgedeeld. De kleinere, de grotere en de allergrootste. Ik fietste met de tweede groep mee en dat was heel gezellig. De paadjes daar lagen er heel mooi bij ik vond het super leuk om daar te gaan fietsen. En toen kwamen we bij de grote pauzeplaats aan.

Kaylie van Gaalen 12jaar

De grote pauze was bij de wielerbaan in Nieuw Kuijk, waar ik afgelopen dinsdag nog mee gedaan had met de Brabant Cup, dat was dus superleuk.
De groep van Guus en Stef stond daar al te wachten, samen met hun nog wat rondjes gereden en heeft Guus voorgedaan hoe je het beste van de rockgarden naar beneden en boven kunt rijden. Met de wedstrijd ging ik er langs, maar na vandaag geoefend te hebben durfde en lukte me het om naar beneden te rijden.
Toen ook Pierre, Marcel en Adri bij de pauze waren was het tijd voor pannenkoeken en tomatensoep van onze kok Maurice. Tijdens het eten hebben we ook nog naar auto’s op afstandbediening kunnen kijken. We zijn met zijn alleen op de foto geweest in de rockgarden, en na de pauze zijn we verder gefietst en reden er 4 jongens uit de groep van Guus met ons groepje mee. Zodat we totaal met 10 waren.
Sommige van ons kregen last van hun billen of vermoeiend door het fietsen en te weinig slaap.
5 van ons groepje zijn met Eric na de 2e pauze terug naar de scouting gereden en ik ben met de rest en Lennard en Maarten doorgegaan om de laatste 15km te fietsen. Maar dat was geen goede keuze, het tempo ging nu iets omhoog en heb van de mooie route weinig meer gezien. Ben de man met de hamer wel 10x tegengekomen en heel mijn lichaam wou niet meer, op het laatst heeft Maarten me nog geduwd omdat ik anders de hellingen niet meer opkwam. Met de laatse km’s voor de boeg kreeg ook Jumbo Guus ook overal last van en mochten hij en ik achter Lenard fietsen. De laatste 4 km gingen echt niet meer, en ben ik met Maarten via een kortere weg teruggefiets. Jumbo Guus heeft het wel helemaal afgefietst.
Eenmaal bij de scouting stond er als verrassing een frietwagen klaar, mijn lievelingseten!!!!
Lekker gedouched en toen uiteindelijk ook Guus, Stef en Sven er waren konden we eten. Sven was trouwens nog meer kapot als ik en heeft wel 10 minuten stil in het gras gelegen. Na 3x friet met frikadellen gegeten te hebben werdt het tijd voor kampvuur en bingo. Met de bingo heb ik nog een fietsshirt gewonnen. Toen het hout op was zijn we naar de kamer gegaan om te chillen met zakken chips en drinken. Er zijn nog wel wat luchtbedden leeggelopen, wat luchtbedden nat geworden, kussen op een container belandt, en het regende poedersuiker.
Maar hoe dat kan weet ik niet meer ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Uiteindelijk gaan slapen en na het ontbijt hadden Guus en Stef al alle banden hard opgepompt en gecheckt voor de terugweg. Sam had overgegeven en ging met de auto terug. Bij de Mac ben ik afgedraaid om naar huis te gaan en moe maar voldaan op de bank neer te vallen.
Heb een enorm leuk weekend gehad en veel plezier met mijn fiets vrienden gehad. Zoveel fietsen met weinig slaap heb ik nog nooit gedaan en denk ik ik wel 140 km totaal gefietst heb. De route in de Drunense duinen was heel mooi en snel. En de paden waren hard, niet zo los als herperduin.
Volgend jaar ben ik weer van de partij.

Senne van Hinthem.

error

Leuk stukje? Deel het op social :)