MCO Start2Bike najaar 2020 (Ladies only editie)

 

Start2Bike Ladies only succesvol

Onlangs hebben 16 dames onder deskundige begeleiding van de instructeurs van Mountainbike Club Oss de vaardigheden en technieken van het mountainbiken geleerd om veilig, verantwoord en vooral met veel plezier te kunnen fietsen. De dames hebben met veel enthousiasme deelgenomen, één van de deelnemers Annet van de Akker heeft hiervan een mooi verslag gemaakt:

” Yes! Iets wat in elk geval wél door gaat. Het is fijn om in deze rare tijd andere mensen te kunnen ontmoeten én lekker actief bezig te zijn in de openlucht. Mountainbiken, dat gaat mijn nieuwe hobby worden!

Enigszins gespannen ga ik naar de eerste les. Wat voor types doen er nog meer mee en kan ik het beginnersniveau wel aan? De mountainbike van mijn partner neem ik mee en tijdens de eerste les blijkt al dat deze niet goed afgesteld staat. Fijn dat als eerste een uitleg wordt gegeven over de mountainbike en wat er allemaal wel/niet op zit en waarom dan.
Als alle fietsen goed zijn gekeurd en alle deelneemsters na enkele oefeningen zich vertrouwd beginnen te voelen met de fiets gaan we dan echt door te bossen “crossen”! Als we keihard worden ingehaald door ervaren mountainbikers worden we er aan herinnerd dat we beginners zijn. Dat deert de groep niets en we trappen er voor ons niveau op los!
Vier weken lang hebben we de beginselen van het mountainbiken mogen leren. De trainers gaven veel uitleg en waren continue alert op de groep. Dit gaf veel vertrouwen aan de groep en veel dames durfden dan ook buiten de comfortzone te gaan. Nét even wat harder die bocht door en nét even wat verder naar achter leunend als we een afdaling in gingen. Alle dames zijn het er over eens dat de trainers kundig de cursus hebben gegeven en dat zij zichzelf nu beter op de mountainbike kunnen manoeuvreren.
Mountainbiken is mij persoonlijk echt super goed bevallen. Zonnig of regen, na elke zondagmorgen voelde ik mij zowaar herboren! Ondanks dat ik alles had gegeven, mijn energie laag was en ik het koud had tot op het bot, voelde ik mij na elke les super fit! Het buiten zijn, de natuur zien en het gefocust zijn op de route en de fiets… Heerlijk! Actiemodus aan, piekermodus uit!
Dank aan alle trainers en Mountainbike Club Oss die dit mogelijk hebben gemaakt. Dank ook aan de medecursisten met wie ik enorm heb gelachen! Eerlijk is eerlijk, naast het leerproces was het ook gewoon KEI gezellig!
Een ding is zeker: mijn eigen mountainbike, die komt er!

Annet van den Akker
Deelneemster Start2Bike najaar 2020 “

Groet, Trainers MCO en S2B deelneemsters.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in via de link op onze speciale Start2Bike pagina!

error

Leuk stukje? Deel het op social :)