MCO Start2Bike voorjaar 2018 (Ladies only editie!)

 

Enthousiast en fanatiek!

De eerste door de Mountainbike Club Oss georganiseerde Start2Bike van 2018 zit er alweer op.

Vier weken achter elkaar (waarvan drie met heerlijk zonnig weer) op de zondagmorgen verzamelen bij het clubhuis. Op verzoek was dit een Ladies only editie, en dat was te merken! Niet slechts aan de geanimeerde gesprekken tijdens de lessen ?, maar vooral de drempel voor dames om hieraan deel te nemen was volgens de deelneemsters toch lager als wanneer het een gemengde groep betreft. Totaal bestond de groep uit zo’n 10 deelneemsters. Vanwege de mei vakantie waarin 2 van de 4 trainingen vielen konden helaas niet alle deelneemsters alle trainingen bijwonen.

De deelneemsters kwamen uit Oss en omgeving, maar ook uit bijvoorbeeld Uden en Rosmalen. Velen hadden een eigen fiets en enkele dames hadden een gehuurde of geleende mountainbike.

En wat een groep was het! Zeer enthousiast en fanatiek werden alle voorgeschreven oefeningen en spelvormen doorlopen. Alle deelnemers waren zonder uitzondering leergierig en bereid om middels de stapsgewijze opbouw in het Start2Bike programma hun eigen grenzen te verleggen.

Onder de professionele begeleiding van de MCO Recreanten trainers (met een enkele keer ook hulp van een van de beste MCO jeugd trainers) werd het NTFU Start2Bike programma doorlopen.

Diverse onderdelen zoals materiaalcontrole, remmen, schakelen, obstakels, klimmen en dalen werden in rap tempo behandeld en door de deelneemsters uitgevoerd, zo goed zelfs dat de meeste lesstof inclusief verdieping al na drie van de vier lessen volledig behandeld was. De 4e les kon daardoor volledig besteed worden aan een leuke tocht met verzoekjes en veel herhaling van de diverse onderdelen.

Afsluitend hebben we met de deelneemsters van de 4e trainingsdag nog even bij de Naaldhof gezeten waar onder het genot van een warme kop Koffie/Thee/Chokomel gezellig werd na gekletst.

Start2Bike Voorjaar 2018 Ladies only

Al met al een leuke gezellige Start2bike!

Groet, Trainers MCO.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in via de link op onze speciale Start2Bike pagina!

error

Leuk stukje? Deel het op social :)